Бодегіта та мохіто

 alt=Гавана. 1930 рік. Спекотні ночі, фешенебельні заклади, запальні танці до ранку, сміливі вбрання і стильні зачіски панянок, пристрасні музиканти підігрівають юрбу чуттєвими ритмами, вітер з океану... У таку ніч від коктейлю вимагається єдине: свіжість, свіжість і свіжість. Саме тоді фантазія безіменного бармена народила геніальне рішення - приголомшливо свіжий коктейль із м'ятою, лаймом і цукром на основі вже тоді знаменитого кубинського рому. Сам бармен назвав свій винахід mojado (вологий), але музика, шум голосів і багатогодинні веселощі наклали свій відтінок на звичне слово, так що воно стало вишуканішим і зазвучало майже ласкаво - mojito…

 alt=У нього з'явилося безліч варіацій, але класичний Mojito як і раніше залишається самим популярним. Бриджіт Бардо і Нет Кінг Коул віддавали перевагу саме класичному Mojito, який вони уперше спробували в "Бодегіті". Трохи згодом високий запітнілий келих, крізь скло якого просвічує м'ятна зелень, став справжнім героєм світської хроніки, символом красивого життя і безперечним фаворитом багатих і знаменитих.

Найкращу рекламу коктейлю зробили голлівудські селебрітіс. Уявіть фотографію безтурботної американської зірки середини п'ятдесятих, її блискучу посмішку, загадковий погляд, тонкі доглянуті руки, а в них - скляночка з листочками м'яти і скибочками лайму. Такий коктейль повинен був стати впізнанним!

Mojito - відомий на весь світ, він дарує легке збудження і приємне розслаблення, він романтичний, бездоганний і елегантний. В ньому немає нічого зайвого, він допускає тільки перевірені, традиційні інгредієнти. Mojito - це перевірене втілення свіжості, і свідчень тому - не перелічити.

Поділитись у соц мережах

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal